Thursday, January 31, 2013

what happen after graduated n married

assalamualaikum...

apa khabar semua...?

harap semuanya sehat sejahtera inshaallah..

urm.. apa nak tulis ye... berat rasanya tangan ni... tapi nak share.. alhamdulillah setakat ni saya sangat bersyukur dengan apa yang saya ada.. husband.. anak2 murid saya..rumah eventho sewa hehe...

tapi balik kl baru2 ni banyak tinggalkan kesan yang mendalam kat diri saya...membuatkan sy memikirkannya every single day...

sembang ngan my best friend aimi... aimi baru beli kereta sendiri...myvi... dan tgh survey2 rumah/apartment untuk beli... wahhh saya macam terpaku dengar cerita kejayaannya.. lompat2 company lagi untuk better salary... nyuumm~

sembang ngan another best friend... nani.. pon dah beli kete baru..alza.. dan dah tuka ke a better job... uitm...

semua tu membuatkan saya terpikir...saya dah grad almost 3tahun.. sy keje...ngajar...walaupon xde gaji...just elaun.. saya ok je... tapi.. bila balik kampung n bawak atok opah ziarah hanis yang baru bersalin aritu.. atok tanya "hanis dah keje?" hanis jawab "dah atok.. skrg cuti bersalin la.." then atok kata..."bagus laa keje jugak... kngah ni tak keje keje lagi..." saya...terdiam... kenapa org tak anggap kafa tu keje yeh? sebab bukan bidang akaun? urm..

sembang ngan kawan2 melele plak.. masing2 dah bawak anak2... seronoknya.. sy sedih jugak... tapi sy tahu semua tu rezeki dari Allah kan... cuma cepat ngan lambat je... kna la sabar kan? tapi bila opah cakap..."ko ni kenapa x mengandung lagi... orang lain elok je... ko pulak yang mandul..." ya Allah hanya Allah yang tahu betapa robek nya hati n jiwa saya time tu... dan yang paling saya kesian...arif terpaksa dengar benda yang sama.... saya pujuk arif... jangan ambil hati... orang tua2 biasa laa... nak anak cucu bahagia...gembira... tapi hati saya siapa nak pujuk? sedikit sebanyak buatkan saya fobia nak balik... sy kesian kat ummi n ayah..n mak mertua sy... kesian diorang bila orang tanya2 bila nak dapat cucu...

Ya Allah... saya berdoa dalam setiap sujud saya semoga Allah kurniakan rezeki yang halal serta zuriat yang soleh n solehah...kawan2 tolong doakan saya jugak ye....  


2 comments:

Rizky Maisarah said...

semoga cepat dapat momongan aamiin Ya Allah :)

Shiqin Sunshine said...

sabar ye kak mai...teruskan berdoa... ;) insyaAllah ade rezki nnt ye... =)

Dekat Di Hati Ku...~