Friday, February 21, 2014

it has been a year since my last post hahaha

assalamualaikum...

hihihi malu nak menulis kembali sebab kesian kat blog ni di biarkan terabai... idea datang time mengadu nasib susah je.. bila ada berita2 gembira xnak plak share dalam ni hahaha.. well technology.. lagi mudah update daily life kat fb + insta hihi

alhamdulillah tahun 2014. tahun ke 4 sy bergelar isteri, ustazah, anak perantauan hihi still standing.. yep! alhamdulillah...

nak start update pasal apa eh? keje? still da same.. ustajah! sy dah stop cari keje dalam jobstreet etc.. merima kenyataan dan ketentuan Allah.. DIA telah mengaturkan perancangan yang terbaik untuk hamba nya. inshaallah moga sy terus istiqamah dalam membantu anak2 sabah ini mendalami ilmu islam..

kadang2 geram gak.. piat jugak telinga diorg.. hadoii camno?? x cukup sabar... asek main jerr!! sabar ye anak2.. dulu2 ustajah kecik2 pon kne tarik telinga gak.. sebab tu jadi manusia skrg ni hehe

orang kata hidup ni kena ada banyak backup plan.. so 15/4/2013 sy telah mencubakan diri untuk menjadi seorang peniaga.. heee bersama SISTERS SHAWL aka EUPHORIA GLOBAL. menjadi salah sorg agen dropship menjual shawl labuh yang dapat menutup aurat dengan sempurna aceeehhh dah mcm iklan.. hehe alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah xsangka.. rasa something.. mungkin sebelum tu tercari2 apa nak buat kat sabah ni.. nak mengisi kekosongan.. xnak jadi mcm manusia biasa.. bangun tidur.. g keje.. balik keje.. tido.. esok keje balik.. huhu mcm bosan je.. hihi so join lah dropship ni..

for the first 2 months dah cecah 100helai.. alhamdulillah.. dah start nampak.. kan dah kata! Allah adalah sebaik2 perancang..hehe paling penting.. ianya bukan setakat jual shawl shj.. ukhwah.. kenal owner sisters shawl KAK AIN n family rasa mcm... macam dah lama kenal.. rasa mcm family.. rasa mcm dekat sgt!! rasa excited nak balik kl.. tambahan lagi agen2 yang lain semua nya mcm family.. whatsapp group kalau di biarkan 2 3jam x bukak.. ratusan chat nak kena scroll.. hihi

terima kasih ya Allah kerana pertemukan sy dengan orang2 yang hebat. alhamdulillah <3 nbsp="" p="">
owh nak link jual shawl tu??? hahaha boleh sesangat!! klik sahaja disini ya! myarif's closet  mai beli mai beli mai beli.. harga kawan2 punya inshaallah heee

ok setakat tu dulu nak update untuk malam ni.. next episode will be my experience on TTC.. apa itu TTC? haaa stay tune ya all!! hee

ok dah lewat malam.. terima kasih kerana sudi membaca saya merapu hihi

assalamualaikum! 

2 comments:

::umm umayr and her banana:: said...

rindu awak. blessed to here that u are doing well with yr business. the provisions; jodoh, makan minum, anak, keluarga, sahabat.. semuanya dalam rahmatNYA. sedangkan ulat dalam tanah boleh buat macam2 nak cari saham akhirat dia, inikan manusia yg diselubungi pelbagai nikmat kan mai?.. Allah indeed the best Planner... bila kita bekerja sendiri, banyak sgt input internal yg jarang org mkn gaji dapat..(ukhuwwah, ketelusan & keterbukaan) ;)

Sarah Abdullah said...

hai kak my..hehe

Dekat Di Hati Ku...~